вівторок, 29 травня 2018 р.

Вадим ПЕУНОВ - 95


АВТОР ГОСТРОСЮЖЕТНИХ РОМАНІВ - ВАДИМ ПЕУНОВ

29 травня - 95 років від дня народження Пеунова В. К. (1923), українського прозаїка
Народився в Астрахані. Учасник німецько-радянської війни, звільнений з лав армії після 6,5 років солдатчини, закінчив 15-ту львівську середню школу. Закінчив у 1954 році Львівський університет за спеціальністю — редактор художньої та політичної літератури. Автор сорока оригінальних книжок.
В 1955 році вийшла перша пригодницька повість В. Пеунова «Остання справа Коршуна» (Последнее дело Коршуна), яка відразу здобула прихильність читачів, була переведена на декілька мов. Друга повість «На захист Кручініна» (В защиту Кручинина). Розповідається про боротьбу органів держбезпеки в післявоєнної України з небезпечною бандою шпигунів, колишніх есесівців. Перу письменника  також належать романи: «Друзі та вороги», «Любов та ненависть», «Про виконання доповісти», «Вагомі аргументи» (Веские доводы)  та ін.

Жив у Донецьку. Він став вимушеним переселенцем,  живе з дружиною у Сєверодонецьку. Але творчості не полишив.  «Шукай добро в серці своєму», — така назва в однієї з майже 80 книжок, які написав. І можна стверджувати, що це девіз Вадима Костянтиновича. Член Національної спілки письменників України.
З останніх творів: «Істина у трьох вимірах» (1998), роман-факт «Помста знехтуваних богів» (2000), «Танок страху», «Війна очима солдата»
 


Доманівська центральна бібліотека презентує нові видання В. Пеунова «Помста знехтуваних богів», «Танок страху», «Війна очима солдата»та ін.

Підготувала Л.М. Даниленко

Немає коментарів:

Дописати коментар