понеділок, 17 грудня 2018 р.

Міжнародний день чаю

КНИГИ ТА ЧАЙ - ІДЕАЛЬНА ПАРА

Міжнародний день чаю відзначається 15 грудня. Проводиться він, в основному, в тих країнах,  де вирощують і виробляють цей прекрасний тонізуючий напій. Чай - один з найулюбленіших та найбажаніших напоїв на Землі. Його історія відноситься в далеку старовину коли вперше згадуеться в китайських хроніках що датуються 2700 до н.е. У Китаї чай розцінювався як напій священний та лікувальный, про що свідчать старокитайські легенди. В Китаї була написана перша книга про чай. Традиція чайної церемонії також тісно асоціюеться з Японією. У виробництві цього продукту займають такі країни як Індія, Шрі Ланка, Бангладеш, Непал, Китай, В`єтнам, Індонезія, Кенія, Малайзія, Уганда, Танзанія.
Чай по-англійский five-o-clock tea, знають майже всі. Не всі знають що вперше  чай був завезений у Велику Британію у 17 ст. як подарунок для короля Чарльза II. Америка стала місцем де народився звичай пити чай з льодом, заварювали його по англійському рецепту.
Пропонуємо вам книги з «чайними» назвами, це: книга К. Вілсон «Чай з Джейн Остін», з якою  можна перенестися до атмосфери Англії XIX століття влаштувати вишукане чаювання.   Книга М. Фрай «Чайна книга» є збіркою оповідань, персонажі яких п'ють чай за авторськими рецептами приготування цього священного напою. Також інтригуючі сюжети іронічного детективу  О. Ларкіної «Чай, кава, потанцюємо?».

Користувачів бібліотеки  продовжують цікавити книги В.В. Хохлачова «Все про чай» та Н.П. Івашкевич «Мистецтво чайного столу», журнали «Кулинария», «1000 секретов», «Бабушка», «Добрі поради», «Лиза» та ін..
В бібліотеці підготовлено перегляд літератури «Мистецтво чаювання та поради до чаю».

ПОЧАЮЙТЕ РАЗОМ ІЗ КНИГОЮ. А вибрати  можна кожному до вподоби свою. На абонементі вас запрошує поринути у світ книги виставка «Літературним гурманам»

ПРИЄМНОГО ЧАЮВАННЯ!

Немає коментарів:

Дописати коментар