четвер, 14 червня 2018 р.

ФАНТАСТИЧНА САГА ДЖОРДЖА Р.Р. МАРТІНА


Цикл романів Джорджа Р.Р. Мартіна «Пісня льоду та вогню» — сучасна класика епічного фентезі. До бібліотеки надійшло три книги цього автора.
   
 


Мартін Дж. Р. Р. Гра престолів: Роман /Джорж Р.Р. Мартін : Пер.з англ.. Н. Тисовської. – К.: Вид. група КМ –БУКС, 2017. – 800 с.: іл..
(Пісня льоду й полум’я: кн.1)
Мартін Дж. Р. Р. Буря мечів: Роман /Джорж Р.Р. Мартін : Пер.з англ.. Н. Тисовської. – К.: Вид. група КМ –БУКС, 2016. – 1152 с.: іл..
(Пісня льоду й полум’я: кн.3)
Мартін Дж. Р. Р. Бенкет круків: Роман /Джорж Р.Р. Мартін : Пер.з англ.. Н. Тисовської. – К.: Вид. група КМ –БУКС, 2016. – 832 с.: іл..
(Пісня льоду й полум’я: кн.4)
Фантастична сага «Пісня льоду й полум’я» давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов.
Перша книга циклу — «Гра престолів» — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.
Третя частина знаменитої саги Джорджа Мартіна «Буря мечів» - саме це очікує читача на сторінках роману. Найбільш гострий та безжальний меч тримає в руках автор. Незамінних героїв не буває, безсмертних також. Війна збирає свій кривавий врожай, та все більш наполегливо серед брязкоту сталі звучить голос магії. Кожен сам за себе.
У своїй пристрасті до реалізму Джордж Мартін не шкодує ніжні почуття читачів. Побут роздертої в клапті війною країни описаний в усіх подробицях: мародерство, розбій, голод, сварки і бійки усіх з усіма, міжусобиці дрібних місцевих панів, бруд, хвороби та інші напасті, що супроводжують військовий час. Куди не кинь оком, від Стіни до самого півдня - руїна. І на такому тлі надзвичайно яскраво виступають персонажі. Як їх змінить війна? Що вони втратять, а що віднайдуть? Третя частина саги закрутить читача у вирі подій, пронесе крізь час і простір та захопить уяву від першої сторінки до останньої.
Четверта книга циклу – «Бенкет круків» - це перший крок до примирення у роздертому чварами королівстві, з руїн якого постають нові хисткі союзи й альянси, та поки переможці плетуть небезпечні інтриги, їх може зненацька заскочити справжній ворог.
Війна п’яти королів вартувала життя чотирьом з них, а Станніс Баратеон втік за Стіну. Але сподівання на довгоочікуваний мир виявились марними. Всі претенденти на престол Вестерос продовжують інтриги проти суперників та практично не зважають на те, що роздерта на шматки держава може стати легкою здобиччю для іноземних завойовників, які мов круки злітаються бенкетувати над її рештками.
«Бенкет круків» увійшов до списку бестселерів The New York Times Best Seller list. У 2006 році роман був номінований на премії Локус, Г'юго і Британську премію фентезі (BFS) : Найкращий фантастичний роман.


Про автора: Джордж Ре́ймонд Рі́чард Ма́ртін (англ. George Raymond Richard Martin; *20 вересня 1948, Байонне) — американський письменник-фантаст, сценарист і продюсер. Автор популярного циклу книг у жанрі фентезі «Пісня льоду й полум'я». Книги перекладені багатьма мовами. 
Підготувала: Л.М. Даниленко

Немає коментарів:

Дописати коментар