четвер, 3 листопада 2016 р.

ДНІПРОВА ЧАЙКА_Увічнення пам'яті

ЧАЙКА СТЕПОВОГО КРАЮ

Увічнення пам’яті видатної землячки – письменниці Дніпрової Чайки
До 155-річчя від дня народження


1 листопада 2016 року  у с. Зелений Яр Доманівського району відбулось урочисте відкриття пам’ятника нашій землячці, поетесі й письменниці Дніпровій Чайці у саме  її ювілейний день – 155-у річницю від народження. І саме у цей день – 1 листопада 1861 року тут народилася Дніпрова Чайка (Л.Березіна-Василевська)  у колишньому с. Карлівка Ананьївського повіту Херсонської губернії.
Наше земляцтво вдячне Зеленоярській сільській раді, Зеленоярській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, керівництву району, активістам та меценатам, церкві  за увічнення пам’яті видатної землячки.
Центральну вулицю у с. Зелений Яр названо на честь Дніпрової Чайки.
За підсумками районного конкурсу читців поезії Дніпрової Чайки серед учителів району стала вчитель української мови і літератури Новоолександрівського НВК І-ІІ ступенів Бібік Надія Олексіївна. Вчитель Зеленоярської ЗОШ І-ІІ ступенів Депутат Людмила Павлівна підготувала і видала брошуру «Жіноча «недоленька-доля» у творах Дніпрової Чайки», як результат свого літературного дослідження, яку презентувала і роздала гостям свята у своїй школі.

Доманівською центральною районною бібліотекою та Районною бібліотекою для дітей видано інформаційні буклети до ювілею письменниці-землячки, підготовлено ювілейну виставку та проведено літературні заходи для молоді. – учнів навчальних закладів.

 
 



Л.М. Даниленко

Немає коментарів:

Дописати коментар